Stefan Löfven tiger om sitt eget alternativ


Stefan Löfven skriver i Dagens Nyheter att han vill ha en debatt mellan ”de två kandidaterna till statsministerposten” så att väljarna får höra ”hur alternativen ser ut”.

Men så bra då. Han kan ju börja med att berätta hur hans eget regeringsalternativ ser ut.

Om samma artikel: Högbergs tankar (S), Roger Jönsson (S), Johan Westerholm (S), Stefan Hanna (C).

Annonser

5 kommentarer

Filed under Svensk politik

5 responses to “Stefan Löfven tiger om sitt eget alternativ

 1. Allianspolitik handlar om att folkpartiet är tysta i opinionen när socialdemokraterna föreslår att skatten på handelsgödsel skall införas igen.

  Folkpartiet har varit med om att ta bort denna skatt men har ändrat sig och vill ha tillbaka den. Jag använder det som ett exempel på effekterna av blockpolitiken. Det kan finnas majoritet för vissa frågor i riksdagen men på grund av att Folkpartiet förbundit sig att bara samarbeta med Alliansen då går det inte att genomföra förändringarna.

  Du begär av Löfvén att han skall berätta hur matchen slutat innan matchen har spelat, samtidigt kan inte du berätta hur slutresultatet blev.

  • Den där liknelsen haltar. Snarare är det så här: Löfven vill vara lagledare och spela match, men han vill inte berätta vilket lag han vill vara lagledare för.

   • Du vet att Stefan Löfvén är lagledare för socialdemokraterna.

    Din lagledare som folkpartist är Fredrik Reinfeldt. Det borde inte vara så.

   • Du menar alltså att Folkpartiet borde satsa på att själva bilda majoritetsregering? Inte mig emot. Du är välkommen att arbeta för det.

    Ja, Folkpartiet bildar regering sedan 2006 tillsammans med tre andra partier. Här är alltså laguppställningen tydlig: vi siktar på återval. Men kan du berätta hur Stefan Löfvens laguppställning ser ut? Han kan det inte själv. Och där ligger ett av hans stora problem.

   • Det skulle vara ganska ärligt mot väljarna att presentera ett eget valmanifest istället för att leverera det inbakade varianten till väljaren. Sist ni gjorde det var valet 2002.

    Det är bättre att ha en partiledare som leder partiet istället för att säga att följa Fredrik är bästa lösningen.

    Ni skulle kunna deklarera för väljaren att ni har för avsikt att först samarbeta med övriga allianspartier men förbehåller er rätten att förverkliga idéer i det egna valmanifestet som det finns en majoritet för i riksdagen.

    Ni tappar er identitet som parti och till slut öpphör folkpartiet att existera för att ni är så starkt länkade till alliansen.

    Det viktigaste är väl att er politik genomförs, är det inte så ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s